TED-20 ongelmia: taka-akseli ja öljyproppu

Siirry alas

TED-20 ongelmia: taka-akseli ja öljyproppu

Viesti  Arto Peltola lähetetty 7/1/2013, 09:36

Fergussani (TED-20 -54) moottorin alu-öljypohjan öljypropun kierteet ovat entiset. Kuinka korjataan? Tiivisteliima/korjauskierre/uusi proppu?

Se isompi murhe on taka-akselilla, huomasin että vasemman takapyörän kuudesta pultista alin oli katkennut ja viisi muuta löysällä (senpä vuoksi alimmainen pultti oli katkennutkin...). Ja nyt pitää taka-akselia purkaa niin paljon, että pääsisin poistamaan (jarru)laipan sisään katkenneen pultin kierreosan poraamalla tms. (hankalassa paikassa).

Tältä palstaltä löytyi monttöörin ohje (2008) taka-akselin purkamiseksi: "...uudemmissa akseli lähtee irti aika helposti. Pyörä ja jarrusatula irti. Akselin lukitusruuvit auki ja kevyesti koputtamalla akseli ui sisäpään spooreilta laakerin läpi ulos."

Nyt olen irrottanut pyörän ja jarrusatulan (mikäli se on pyörän mukana pyörivä jarrukehä?). Seuraavaksi poistin akselin lukitusruuvit (mikäli kyseessä olivat juuri ne 6 "pinnapulttia", joista alimmainen oli katkennut). Mutta jos seuraavaksi yritän vetää akselin tykötarpeineen ulospäin kokonaan irti, niin meneekö hankalasti vaihdettava taka-akselin stefa rikki ja vuotaako öljyt ulos (peräöljy on vielä koneessa)? Taka-akselin tiivisteet ovat toistaiseksi OK, ainakaan pahempaa vuotoa en ole havainnut.

Olisiko sittenkin parempi luottaa siihen, että akseli pysyy viidelläkin pultilla (kunhan ne on tiukalla).

Arto Peltola

Viestien lukumäärä : 1
Join date : 07.01.2013

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa